Keuzes maken, vol vertrouwen stappen zetten én daarbij zorgen voor jouw balans
Ieder mens weet diep van binnen wat haar eigen antwoorden zijn.
Ik vertel je niet wat je moet doen of hoe het zit. Ik geloof er namelijk heel sterk in dat ieder mens diep van binnen weet wat haar eigen antwoorden zijn. Alleen kunnen we daar soms om verschillende redenen niet bijkomen.
  • Je bent zo gewend om je aan te passen aan en verwachtingen van familie, vrienden, collega’s of beelden in (social) media dat niet meer helder is wat nu eigenlijk van jezelf is (wat wil ik) en wat eigenlijk verwachtingen van anderen zijn.
  • Dat je zo druk bent dat je vooral bezig bent met doen of overleven. Tijd en energie om stil te staan bij wat jij zelf verlangt of wilt, lijkt er niet te zijn.
  • Angst om je eigen antwoorden te horen (wat als mijn eigen antwoord nu iets totaal anders is dan wat ik nu doe, hoe ik nu leef?).
  • In ons schoolsysteem en zeker als je gestudeerd hebt, ben je getraind om elke vraag of probleem met denken, kennis en analyse aan te pakken. Je hebt veel minder geleerd of soms zelfs afgeleerd om ook je intuïtie, gevoel of je onbewuste in te zetten.
Mijn rol is je te helpen bij jouw eigen antwoorden, verlangens en wensen te komen.
Ik zie mezelf als je tijdelijke reisgenoot, die een stukje je met je mee mag lopen op jouw weg naar jezelf en je helpt om jouw eigen antwoorden te ontdekken. Dat doe ik bij 1 op 1 coaching door te benoemen wat ik voel, hoor en zie. Door kritisch te bevragen en andere manieren van kijken te bieden en door je met oefeningen te laten voelen wat jouw intuïtie je vertelt. Zo ontstaat er ruimte om jouw eigen antwoorden te kunnen en durven horen. Vervolgens help en stimuleer ik je met het vinden en zetten van werkbare stappen die je vanaf morgen al kan zetten.
Ook door middel van mijn blogs, het delen van mooie quotes, filmpjes en boeken, wil ik je andere manieren van kijken bieden, een hart onder de riem steken en inspireren zodat er ruimte ontstaat om stappen te zetten die jou verder op jouw eigen weg brengen.
Ik nodig je uit om jouw vraag zowel vanuit ratio als vanuit je intuïtie te benaderen.
Keuzevraagstukken in je leven of je loopbaan zijn vaak niet zo simpel te beslissen door het maken van een lijst met voors en tegens. Zo’n lijst levert onder de streep vaak niet een duidelijke keuze op. Waardoor je in je hoofd vaak rondjes blijft draaien. Deze rationele aanpak geeft je wel veel inzicht in wat voor en nadelen en consequenties kunnen zijn van elke keuzemogelijkheid. (En elke keuze die je maakt heeft voor en nadelen. Er bestaat geen keuze waarbij er geen nadelen zijn!) Dit inzicht is dus heel waardevol. Maar je ratio helpt je niet om een keuze te maken!
Complexe beslissingen - en dat zijn dus alle beslissingen waarbij uit een voor en tegen lijstje niet een heel duidelijke keuze naar voren komt- doe je met je onbewuste/intuïtie/hart/gevoel. Je intuïtie weet vaak al veel eerder en beter dan je hoofd wat je antwoord is op je dilemma of wat je verlangen is. Ook kan je intuïtie je helpen om helder te krijgen, welke eerste stap je nu kan zetten om je verlangen dichterbij te brengen.
En daarna komen je ratio en je voors en tegens lijstje weer enorm van pas. Die helpen je om dit praktisch vorm te geven, rekening te houden met nadelen en hoe daar mee om te gaan. Je ratio kun je dus vervolgens gebruiken om praktisch werkbare stappen te zetten.
Mijn begeleiding
In mijn begeleiding van jou gebruik ik mijn analytische kracht én mijn scherpe intuïtie. Juist deze combi maakt dat ik op mijn best ben met brede of minder duidelijk afgebakende vragen. Ik kan uit jouw verhaal snel de kern halen en belicht daarbij ook verschillende gezichtspunten, nuances en verbindingen. Mijn ervaring in heel veel verschillende werkomgevingen maakt dat ik me snel kan verplaatsen in de context waarin jij je beweegt. Mijn kracht om anders te kijken, gebruik ik om je andere perspectieven te laten zien waardoor je ruimte en mogelijkheden gaat zien.
Ik help jou bij het (opnieuw)leren horen van je eigen antwoorden, verlangens en wensen

zodat je jouw eigen kracht en talenten

veel meer kunnen laten zien en inzetten in je werk en privé leven.

Wat levert deze manier van werken je op:
  • Scherp krijgen wat jouw vraag of verlangen is
  • Duidelijk voelen wat jouw antwoord op jouw vraag is
  • Dit geeft rust en zorgt ervoor dat de (energievretende) vragen, gevoel van conflict, onduidelijkheid niet meer in je hoofd blijven rondzingen.
  • Onrust, piekeren, malen etc. zijn daarmee veel minder. Het levert licht en lucht op: het is helder.
  • Je gaat een stap zetten (klein of groot): dat geeft energie, zorgt ervoor dat je niet langer het gevoel hebt dat je vastzit. Nee… je bent op weg, met kleine of grote stappen.
© Copyright Samula Mescher
SAMULA MESCHER | BARON VAN WASSENAERLAAN 36, 6717 LJ EDE | 06-44056125 | SAMULA@SAMULAMESCHER.NL 

Privacystatement
menu-circle