Span text
Ik ben Samula Mescher. Ik geloof dat elke keuze moment een kans is om echt te gaan doen wat bij jou past. En ik geloof dat je alleen maar het beste van jezelf kunt laten zien als je daarbij ook echt goed voor jezelf zorgt! Dat vraagt dat jij bewust stilstaat bij wat jij wilt en bij wat jij nodig hebt. Zodat jij echt jouw keuzes maakt en vol vertrouwen stappen zet ….. of dat nu binnen of buiten de wetenschap is.

Ik weet uit ervaring hoe belangrijk deze dingen zijn. Nadat ik de laatste 1,5 jaar van mijn promotietraject roofbouw op mezelf had gepleegd, leverde ik in 2011 mijn manuscript in. Om meteen erna aan de slag te gaan als UD, zonder vakantie of zelfs maar een paar dagen vrij. Ik had deze baan aangenomen maar twijfelde ontzettend of ik wel verder wilde binnen de wetenschap. Ik gaf mezelf een jaar om dat uit te zoeken. Na 6 weken wist ik het al … nee het wordt tijd om weer terug te gaan naar de wereld buiten de wetenschap. Maar tijd en energie om echt rond te kijken of te solliciteren, die vond ik niet. Ook gas terug nemen was er niet bij. Ik draaide allemaal nieuwe vakken, moest daarnaast nog van alles doen om mijn manuscript drukklaar te krijgen en mijn verdediging voor te bereiden, publicatiedruk. Uiteindelijk brak dit alles me op. Te lang op wilskracht werken, nog geen zicht op iets anders, geen hersteltijd, juist extra gas moeten geven … ik ben uiteindelijk met een burnout uit dienst gegaan. Nadat ik hersteld was vond ik door middel van netwerken een mooie baan als senior HR adviseur. Weer 1,5 jaar later besloot ik de sprong te wagen en begon ik mijn eigen onderneming in coaching en inspiratie. 

Ik weet dus als geen ander hoe het is om in de wetenschap te werken maar óók hoe het is om buiten de wetenschap te werken.
Gepromoveerd op het thema balans werk-prive en ruim 11 jaar ervaring als wetenschapper. Daarnaast heb ik ruim 10 jaar ervaring buiten de wetenschap. Als consultant , als beleidsmedewerker, als HR adviseur en als ondernemer heb ik vele organisaties en sectoren van binnen uit ervaren. Ik snap dus als geen ander wat de wetenschap van je vraagt én ik weet ook heel goed wat de wereld buiten de wetenschap van je vraagt. Ik heb dan ook veel meer mensen zoals jij begeleid met het helder krijgen welke keuzes passen bij mij, het zetten van stappen én goed voor jezelf en je energie zorgen. Dit doe ik niet alleen door middel van individuele coachingstrajecten maar ik geef bijvoorbeeld ook workshops balans werk-privé aan de RU aan postdocs en U(H)D’s.